"Skall man gå med stavar på det sättet?"

Det är vanligt att man ser personer som går med stavar. Många gånger är det seniorer som använder stavarna som hjälpmedel för att balansera sin gång.

Så, skall man associera stavträning med stavgång?

Efter en snabbkoll på nätet så fann vi bara skrivet material om stavgång, så vi inhandlade en bok av Ingbritt Ekman och en från Ronny Karlsson, båda eldsjälar i stavträning och Nordic Walking och med ett förflutet i Korpen. Men vårt intresse låg mer i att hitta rörliga bilder, som visar hur man går med stavar, men det var helt uteslutet, ingen video över huvud taget.

Vi kontaktade Ingbritt och Ronny, bland de bästa i Norden på stavträning och Nordic Walking, och startade hela processen med att göra ett manus. Utmaningen låg i att omvandla deras enorma kunskap och entusiasm till något enkelt och begripligt för oss vanliga dödliga. Man bör komma ihåg att jag inte var speciellt imponerad av hur stavar används som stöttor. Men det dröjde inte länge förrän jag blev hel frälst och nu går även grannarna med stavar!

Stavakademin.se skall ge dig svar på dina frågor, finna goda råd och bli entusiasmerad i träningen. Du kan även utbilda dig med vår interaktiva e-utbildning. Vill du veta mer så loggar du in som medlem. Dessutom kan vi erbjuda ett urval av marknadens bästa produkter kring stavträning och vandring via Vandringsshopen

Oavsett om du är ung eller gamla, otränad, rörelsehindrar, prestationsidrottare eller motionär skall du få information eller bli utbildad i hur stavarna kan förbättra din kondition, hälsa eller prestation.

Stavgång eller Nordic Walking som det heter i Europa, växer och för att möta efterfrågan på information kring stavträning så finns det även en engelsk version av programmet.

Lycka till!

Kontakt:
Stavakademin.se
Ekman & Schultz Gruppen AB
SE-51931 Horred
Sweden
Phone: +46 340 653700
e-mail:kontakta(@)stavgang.se

Läs mer