• Gipron gåstav
  • Exel nordic Walker gåstav
  • ACC X5 gåstav
  • Nordic Walking gåstav
  • Gummitass till gåstav
  • Silva gåstav

"Välj rätt gåstav /walkingstav när du tränar med stavar"

När du skall gå Nordic Walking, stavgång eller träna är gåstavar / walkingstav det viktigaste redskapet. Men du behöver inte ha en pumpande stav med inbyggd fjädring, eller en super de lux kompositstav som är tredelad och som är ultralätt. Den vanliga gåstaven som är speciellt designade för stavträning passar alldeles utmärkt och den har flera beprövade fördelar och egenskaper.

Den vanliga typen av stav är den tvådelade teleskopstaven, som gör att det blir lättare att ta med sig. Gåstavarna skall vara är lätta, har bra svikt och inga delar som kan fastna i skog och mark.

Stavarna bör ha utbytbara hårdmetallspetsar som tål långvarig belastning och som fungerar bäst i löst underlag. Och speciella gummidämpare när du går på asfalt eller annat hårt underlag.

Handsken, eller en speciell handrem med kardborrband är viktig på bra gåstavar den håller handen i rätt position när du tränar. Dessutom bör handtaget på gåstaven ha en speciell ergonomisk utformning för att undvika spänningar i underarmen.

Här är några av de gåstavar som vi rekommenderar för din Nordic Walking eller stavgångsträning.

EXEL Nordic Walker.
EXEL Nordic Walker är en prisvärd, tvådelad och lätt kompositstav utformad för den nordiska stavgångaren som söker en kvalitetsstav. Du kan enkelt justera längden med Quick lock- systemet och handtagen är ergonomiskt utformad av korkmaterial och utrustade med justerbar handskrem.

Prisvärd stav Nordic Walker Shock
Nordic Walker Shock gåstavar är det perfekta valet för dig som önskar mycket stav för pengarna när du går stavgång. Med hjälp av fjäderbelastade, anti-chock-systemet, får du en behaglig tur.

Vill du veta mer om stavarna och priser, gå in på Vandringsshopen

I boken "Stavgång -effektiv träning" ger Ingbritt Ekman mer inspiration och goda råd i hur du kan lägga upp din träning med stavarna.

Vill du bli medlem i Stavakademin utan kostnad? Som medlem får du GRATIS träningsprogram, träningsvideo samt specialerbjudanden från Vandringsshopen.se.

Läs mer