"Vilken typ av träningskläder man har på sig när man tränar med stavar/walkingstavar/gåstavar Nordic Walking är viktigt."

Det är viktigt med träningskläder som har bra passform och funktion. Det finns en rad olika träningskläder i funktionsmaterial som transporterar bort svett och andas bra när du tränar med stavar.

När du skall välja träningskläder när du skall träna med stavar är det viktigt att du tänker på följande.

Kläderna skall anpassas till stavträningen, ju intensivare desto mer behöver kläderna andas, ha låg vikt och vara smidigt allt för bästa komfort.

Vi rekommenderar träningskläder från DOBSOM för båda dam och herr. Det finns allt från funktions T-shirts, linne, shorts, tights till löparjackor och löparbyxor. När du tränar har du olika lager på dig. Vi kallar det lager 1, lager 2 och lager 3. Ibland bär du 1, ibland 2 och ibland alla 3, det beror vind och väder.

Enkelt utryckt kan man säga att lager 1 har du intill kroppen, lager 2 är ett mellanlager, kan dock vara ett ytterlager när vädret tillåter det och lager 3 är ett skyddande ytterlager.

Till lager 1 hör funktions T-shirts och linne och i dessa modeller avvänds polyester för att det transporterar bort fukt och håller huden torr på bästa sätt. Även tights tillhör lager 1, med en hög andel spandex/elastan för att få hög elasticitet och därmed ge en bättre komfort för muskulaturen.

Till Lager 2 finns t.ex. tröjorna Tornio och Karleby, perfekt under ett vindskyddande lager 3 plagg en blåsig dag eller som ytterplagg en lugn dag. De är tillverkade i en följsam 4-vägsstretch och är mycket mjuka och smidiga. Materialet är lätt borstat på insidan.

DOBSOM löparjackor och löparbyxor tillhör lager 3, de är lätta, vindtäta och andas bra. Det finns också vintermodeller som har extra värme i form av tunnare vadd eller tunn funktionell fleece.

Här kan du köpa DOBSOM kläder.

Läs mer