"Vilken typ av träningskläder man har på sig när man tränar med stavar/walkingstavar/gåstavar Nordic Walking är viktigt."

Det är viktigt med träningskläder som har bra passform och funktion. Det finns en rad olika träningskläder i funktionsmaterial som transporterar bort svett och andas bra när du tränar med stavar.

När du skall välja träningskläder när du skall träna med stavar är det viktigt att du tänker på följande.

Kläderna skall anpassas till stavträningen, ju intensivare desto mer behöver kläderna andas, ha låg vikt och vara smidigt allt för bästa komfort.

R90
R-90 är lika bra till vanlig stavgång/Nordic Walking som till prestationsträning och har utrustats med en rad finesser för bästa möjliga komfort. Tillverkade i Teflonbehandlade vindväv med egenskaper som låg vikt, smidighet och hög andningsförmåga. Alla modeller har insydda reflexer. Detaljer som, ventilation i ryggen, avtagbar ärm för sommarbruk, hål för tummen i den nervikbara mudden och reglerbara gummiband under knäet ger knäbyxkänslan

Grevie
Dobsom Eksund är en populär overall med byxa och jacka. Jackan har luva. Tillverkad i ett lätt och smidigt material, 100% polyester. Vindtät, fodrad med mjukt jersey, andasfunktion. Fickor och snygga reflexdetaljer. 

Walk'n'Run
En dress som passar utmärkt för stavgång. Materialen är gjorda i polyester och är teflonbehandlade. Jackan har lite meshfoder och byxan är ofodrad. Reflexer både på jacka och byxa. Som lite extra finns det en liten praktisk ficka på ryggen.

 

Back to Top