"Välj rätt gåstav /walkingstav när du tränar med stavar"

När du skall gå Nordic Walking, stavgång eller träna är gåstavar / walkingstav det viktigaste redskapet. Men du behöver inte ha en pumpande stav med inbyggd fjädring, eller en super de lux kompositstav som är tredelad och som är ultralätt. Den vanliga gåstaven som är speciellt designade för stavträning passar alldeles utmärkt och den har flera beprövade fördelar och egenskaper.

Den vanllga typen av stav är den tvådelade teleskopstaven, som gör att det blir lättare att ta med sig. Gåstavarna skall vara är lätta, har bra svikt och inga delar som kan fastna i skog och mark.

Stavarna bör ha utbytbara hårdmetallspetsar som tål långvarig belastning och som fungerar bäst i löst underlag. Och speciella gummidämpare när du går på asfalt eller annat hårt underlag.

Handsken, eller en speciell handrem med kardborrband är viktig på bra gåstavar den håller handen i rätt position när du tränar. Dessutom bör handtaget på gåstaven ha en speciell ergonomisk utformning för att undvika spänningar i underarmen.

Här är några av de gåstavar som vi rekommenderar för din Nordic Walking eller stavgångsträning. 

Budgetstaven från Tappa.
Den populära tredelade gåstaven Tappa Walking är stabil och prisvärd. Teleskopstaven Tappa Walking för stavgångsträning är i aluminium och enkel att justera i sina längder och har ett greppvänligt gummihandtag.

Prisvärd stav från ACC
Teleskopstaven ACC Outdoors X2 är en tvådelad gåstav/walkingstav av hög kvalitet utrustad med ett enkelt system för att snabbt skifta mellan olika underlag.

En tvådelad stav för den kräsne
Tvådelade gåstaven TSL GALAC Stick+ med Push & Pull Pad, har olika teknologier. Staven är tillverkad i aluminium 7075, d v s en aluminiumlegering som används till bärande struktur där hög hållfasthet krävs. Push & Pull Pad innebär att du snabbt och enkelt kan anpassa staven till olika underlag när du tränar.

Vill du veta mer om stavarna och priser, gå in på www.stavgangsbutiken.se

Back to Top