Vandringsstaven har fått ett allt bredare användningsområde. Kraven på vandringsstavar är att de skall vara kompakta, teleskopiska och hopfällbara för en flygresa. Men det blir allt vanligare med att de används som gåstavar. Det finns en mängd olika typer av vandringsstavar att välja mellan!

Vandringsstavar, kompakta teleskopstavar för vandring, turstav, från Gipron är bland de bästa enligt vana vandrare. Gipron 784-135 Compact, en fyrdelad vandringsstav, Gipron Trekking 749är en tredelad stav. Gipron Smartpole 312 för vandring och kompakt för flygresan.

Tredelade vandringsstavar, med integrerad fjädring i handtagen. Alla Gipronstavar är utrustade med FLICKLOCK systemet.

Classic Canes är en smidig och hopfällbar vandringsstav som säljes styckvis. En resestav som enkelt får plats i en ryggsäck eller en liten resväska.

TSL Cervin 85-140 Trekking är ett par lättvikts tvådelade högteknologiska vandringsstavar i vacker design. Vikten per stav är låg, endast 162 gram och vinnare i Utemagansinet som lättaste vandringsstav, läs mer här!

Gipron 314/145 Peuteray är ett par tvådelade kompakta vandringsstavar för personer om behöver ett par långa vandringsstavar. Det finns en skala i cm som gör det lätt kan ställa in längden från 125 cm upp till 145 cm. Längden justeras med hjälp av Giprons patenterade flicklocklås.

Gipron Smartpole är senaste generation av vandringsstavar. Gipron Smartpole 312 är justerbar i 3 delar, varav en del är med flicklocklås. Stavarna är mycket lätta men ändå stabila. ENDAST 42 cm i transportläge.

Tredelade vandringsstaven Gipron Trekking 749 WFL är en prisvärd stav med gummihandtag och utbytbar coromantspets.

För dem som endast vill vandra när det är barmarkstider och använda stavarna sporadiskt förenklar flicklocklåsen användandet av den fyrdelade vandringsstaven Gipron 784-135 Compact under vandringen.

Turstav Gipron 784-135 Compact är konstruerad så att den nedre sektion fjädrar vilket gör den stark och pålitlig under tryck, t ex om man fastnar med staven i marken under vandringen. Staven fjädrar och knäcks inte av det extra trycket som uppstår.

För bekvämaste längd på trekkingstaven under vandringen gäller den generella principen att armen skall böjas i 90 graders vinkel men genom flicklocklåsen kan du enkelt justera längden på staven efter behov.

Under vintertid, när kyla gör att man vill hålla sig i rörelse så mycket som möjligt, är flicklocklåsen en stor fördel när man behöver justera längden. Gipron 784-135 Compact är en lätt stav men mycket stabil och kan även användas som skidstav under snösäsongen.

Alla delar på Gipron 784-135 Compact är utbytbara. Vandringsstavarna levereras med truga och gummifötter för walking på hårt underlag.

Gipron, Trekking 749 WFL är ett självklart val för många vandrare som vill ägna sig åt trekking och hiking ute i naturen.

På korta och långa turer är trekkingstavarna ett måste, vilket man snart märker när man tar sig fram. Man spar på sina krafter och vandringen går betydligt lättare när man använder ett par pålitliga stavar.

Gipron Trekking 749 WFL är en tredelad vandringsstav i aluminium med flicklocklås och coromantspets. Truga och gummifötter ingår vid köpet av trekkingstaven. Kortaste längd är 67 cm och maxlängd är 135 cm.

Delarna på Gipron Trekking 749 WFL är utbytbara och reservdelar tillhandahålls av. En del hittar du under Tillbehör men är det något du saknar så tveka inte att kontakta oss, vi ordnar fram reservdelar per omgående om de inte finns i vårt lager.

För bekvämaste längd på trekkingstaven under vandringen gäller den generella principen att armen skall böjas i 90 graders vinkel men genom flicklocklåsen kan du enkelt justera längden på staven efter behov.

Gipron Trekking 749 WFL kan även användas som skidstav under vintertid.

Website provided by Visuell Kommunikation
Back to Top